Приватна компанія модернізувала приціли ТКН-1ЕТ і ПП-61ЕТ

Приватна компанія модернізувала приціли ТКН-1ЕТ і ПП-61ЕТ

Українська приватна компанія TRIMEN завершила роботу над модернізацією оптичних приладів (прицілів) ТКН-1ЕТ та ПП-61ЕТ для броньованої техніки (БРДМ-2, БТР-70, БТР-60, МТ-ЛБ) та взялася за модернізацію ТКН-3, 1ПЗ, 1ПН22.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресслужбу компанії.

У танковому командирському приладі спостереження ТКН-1ЕТ та перескопічному прицілі ПП-61ЕТ встановлені електроно-оптичні перетворювачі нового покоління gen III+. Модернізація покращила технічні характеристики та дала можливість вести прицільну стрільбу цілодобово.

Введення ЕОП на ТКН-1ЕТ дозволило підвищити дальність виявлення наземного об’єкту у пасивному режимі вночі – не менше 600 метрів, до модернізації в нічному режимі з прожектором ОУ-3Г, дальність виявлення складала до 400 метрів.

Приватна компанія модернізувала приціли ТКН-1ЕТ і ПП-61ЕТ

Перескопічний приціл ПП-61ЕТ, що до модернізації не мав нічного режиму роботи, отримав можливість виявляти наземні об’єкти вночі на відстані до 600 метрів, вдень – не менше 2000 м.

Для обох прицілів рівень освітлення – до 5х10-3 Лк. Час безперервної роботи – 6 годин.

У випадку засвітки може відбутися короткочасна втрата зображення до 0,5 секунд з самостійним швидким відновленням без наслідків для роботоздатності.

Приватна компанія модернізувала приціли ТКН-1ЕТ і ПП-61ЕТ

Також, компанія TRIMEN повідомила про початок модернізації приладів серії ТКН-3 (для Т-72, Т-64, Т-80), 1ПЗ (БМП-2), а так само прицілу 1ПН22 (БМП-1/БМД-1), яка буде проводитися за допомогою установки електронно-оптичного перетворювача нового покоління. Прилади серії 1ПЗ, що використовується в якості денного прицілу при стрільбі з 2А42, ПКТ, КПВТ, отримають нічний канал, що дасть можливість вести прицільну стрільбу у будь-який час доби.