Boeing успішно поєднав пілотовані на безпілотні літаки

опис фото

Boeing та ВМС США провели серію успішних тестових польотів двох літаків EA-18G Growler у безпілотному режимі, використовуючи для керування ними третій Growler.

За чотири польоти, на випробувальному аеродромі морської авіації «Патуксент-Ривер», було виконано 21 демонстраційну місію, повідомляє пресслужба Boeing.

Польоти, проведені під час щорічних експериментальних навчань Командування розвитку військово-морських сил (NWDC), довели ефективність технології, яка дозволяє літакам F/A-18 Super Hornet та EA-18G Growler виконувати бойові завдання з безпілотними системами.

«Ця демонстрація дає «Боїнгу» та ВМС можливість проаналізувати зібрані дані та вирішити, в які майбутні технології інвестувати гроші», – сказав Том Брандт, керівник демонстрації Boeing Manned-Unmanned. «Це може забезпечити синергію* з іншими безпілотними системами ВМС США в розвитку по всіх напрямках».

Синергія – це сумарний ефект, який полягає у тому, що при взаємодії двох або більше факторів їхня дія суттєво переважає ефект кожного окремого компонента у вигляді простої їхньої суми

«Ця технологія дозволить ВМС розширити дальність дії систем, утримуючи пілотований літак від небезпеки», – сказав Брандт. «Це множник сили, який дозволяє одному екіпажу керувати кількома літальними апаратами, значно не збільшуючи завантаженість. Потенційно збільшується живучість, а також ситуаційна обізнаність».

Нагадаємо, що у лютому 2019-го тому, компанія Boeing представила проєкт безпілотного винищувача майбутнього – Boeing Airpower Teaming System, що використовуватиме для польоту технології штучного інтелекту. Перший політ нового надзвукового безпілотника був запланований на 2020 рік.