Уралвагонзавод демонструє в Індії 57-мм модуль АУ-220М

Уралвагонзавод демонструє в Індії 57-мм модуль АУ-220М

Російський концерн «Уралвагонзавод» на збройовій виставці DEFEXPO India 2020 вперше демонструє перспективний російський 57-мм дистанційно керований бойовий модуль.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Науково-виробнича корпорація «Уралвагонзавод».

АУ-220М являє собою безлюдний гарматно-кулеметний модуль, що призначений для озброєння різних бойових машин, насамперед бойових машин піхоти, як наявних (під час модернізації), так і перспективних – на платформах «Армата», «Курганець-25» і «Бумеранг». Також можливе озброєння модулем кораблів малої водотоннажності та катерів.

Артустановка має кругове обертання, дальність стрільби складає до 14,5 км з максимальною скорострільністю 80 пострілів в хвилину. Боєзапас становить 80 унітарних боєприпасів. У боєкомплект входять 57-мм снаряди: багатофункціональний з дистанційно-контактним детонатором, бронебійний і керований, що дозволяє ефективно вражати малорозмірні безпілотні літальні апарати, літаки і гелікоптери на малих висотах, а також наземну легкоброньовану техніку та польові укріплення.

Уралвагонзавод демонструє в Індії 57-мм модуль АУ-220М Уралвагонзавод демонструє в Індії 57-мм модуль АУ-220М Уралвагонзавод демонструє в Індії 57-мм модуль АУ-220М Уралвагонзавод демонструє в Індії 57-мм модуль АУ-220М

Озброєні модулем бойові машини здатні вести вогонь з місця, з ходу і на плаву, в будь-який час доби і в будь-яких погодних умовах. Можливість дистанційного керування зброєю по каналах зв'язку дозволяє вирішувати цілий спектр бойових завдань без безпосередньої участі екіпажу – в роботизованому режимі. Оснащення бронемашин легкого та середнього класу модулем АУ-220М дозволить істотно підвищити їх бойові можливості, йдеться у пресрелізі.

Читати також:Сучасні тенденції розвитку озброєння БМП: гармата

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages показували фото БРМ-3К з модулем АУ-220М «Байкал», яка демонструвалася на російському військово-технічному форумі «Армія-2016».

БРМ-3К з 57-мм автоматизованим дистанційним артилерійським модулем АУ-220М Байкал БРМ-3К з 57-мм автоматизованим дистанційним артилерійським модулем АУ-220М Байкал