У 2020 році покращать асортимент страв у меню сухпайків

Цьогоріч поеращать асортимент меню сухпайків

Асортимент страв у меню польових добових наборів продуктів (т. зв. сухпайків) для військових, які перебувають у польових умовах, цього року буде ще розширено.

Повідомляє АрміяInform з посиланням на представницю Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України старшого лейтенанта Валентину Грубу.

Фахівці ГУ РСМЗ ЗСУ розглянуть можливість упровадження нового асортименту готових до вживання перших і других страв та інших комплектувальних складових набору. Зокрема суп рисовий можуть змінити на суп-харчо, а асортимент джемів доповнять новими смаками.

Сухий пайок, який нині використовують в районі проведення ООС, розроблений ще чотири роки тому. У 2018-му ми покращили його раціони, що збільшило кількість других страв – із 17-ти до 35-ти

Включення до складу других страв, овочів сезонного врожаю: болгарського перцю, зеленого горошку, капусти тощо, дозволило урізноманітнити асортимент наборів. За рахунок цього і збільшилася кількість раціонів – із семи до чотирнадцяти, постачання яких до ЗС України розподілене впродовж року.

Цьогоріч поеращать асортимент меню сухпайків

Також вона зазначила, що раціони харчування повинні бути повноцінними й різноманітними, тому в управлінні переглянуть нормативно-технічну документацію на сухі пайки. Наразі внесення змін до визначеного переліку наборів сухих продуктів не передбачається, адже доповнення новими комплектувальними складовими потребує додаткових фінансів.