Безпілотники Шредінгера. Інформагенція Міноборони видалила статтю про небоєготовність Bayraktar TB2

Чому українські Bayraktar TB2 досі не бачать неба

Інформаційне агентство Міністерства оборони України «АрміяInform» видалило свою статтю про небоєготовність підрозділу озброєного турецькими Bayraktar TB2. Тепер безпілотники одночасно існують у двох світах – де в одному вони прикуті до землі, а в іншому – в уяві великих військових начальників, які звикли приховувати дійсний стан речей, все добре.

Так 10 лютого 2020 року АрміяInform опублікувала статтю про те, що новостворений підрозділ, якому передали турецькі ударні безпілотні комплекси Bayraktar TB2, замість бойової підготовки та навчальних польотів займається ремонтом отриманих будівель, а погодження нормативних документів та навчальних програм для підготовки фахівців забуксувало через бюрократію.

Читати також:«Зміна табличок» в армії або чому заява ГШ про «завершення першого етапу реформи» неправдива

Однак, за кілька днів стаття з сайту була видалена. Згодом за цим посиланням на сайті розмістили «заглушку» із текстом: «На жаль, ця стаття більше недоступна». Заголовок також було змінено з «Чому турецькі Bayraktar ТВ2 досі не бачать неба» на «Чому турецькі Bayraktar ТВ2...», що зроблено для того, щоб Google змінив копію кешованої сторінки з статтею, замінивши старий текст новим.

АрміяInform видалило з сайту статтю про небоєготовність БпАК Bayraktar TB2

Керівник агентства АрміяInform Геннадій Карпюк на запит InfoResist пояснив, що видалення статті із невідповідністю публікації поставленому журналісту завданню.

З точки зору редакційної політики, цей матеріал не відповідав поставленому журналісту редакційному завданню, тому цю тему ми плануємо підготувати дещо пізніше, з урахуванням всієї об’єктивної інформації, яка стосується тематики використання БПЛА “Bayraktar TB2″ у ЗСУ

Як повідомило джерело InfoResist у Міноборони, цей матеріал дуже не сподобався начальнику Генштабу Руслану Хомчаку. Це і стало причиною видалення критичного матеріалу.

Однак копія оригінальної сторінки збереглася в архівах інтернету. Крім того з наведеною у видаленій статті інформацією можна ознайомитись на Ukrainian Military Pages


АрміяInform видалило з сайту статтю про небоєготовність БпАК Bayraktar TB2 АрміяInform видалило з сайту статтю про небоєготовність БпАК Bayraktar TB2