У складі Міністерства оборони створять директорати

У складі Міністерства оборони створять директорати

У рамках реформування державного управління в складі Міністерства оборони України будуть створені директорати, які відповідатимуть за окремі сфери компетенції міністерства.

З метою реалізації реформи, Міністерством оборони 10 лютого 2020 року виданий наказ №30, якій передбачає, що в апараті міністерства будуть створені:

  • Директорат стратегічного планування, воєнної та оборонної політики;
  • Директорат військової кадрової політики;
  • Директорат військо-технічної політики;
  • Директорат політики оборонних закупівель.

Утворення директоратів у міністерствах передбачено урядовою постановою від 11 грудня 2019 року №1034 «Деякі питання реформування державного управління». Так, у складі апарату міністерств утворюються (якщо інше не передбачено актами, що мають вищу юридичну силу):

директорат – самостійний структурний підрозділ, що утворюється для виконання завдань, пов’язаних із забезпеченням формування державної політики в одній або декількох сферах компетенції міністерства, координацією та моніторингом її реалізації, проведення аналізу та оцінки впливу її реалізації на заінтересовані сторони, а також інших завдань, крім тих, що пов’язані з виконанням функцій з надання адміністративних послуг, управління об’єктами державної власності або здійснення державного нагляду (контролю). До складу директорату входять експертні групи та у разі потреби - головні управління. Директорат очолює генеральний директор, посада якого належить до посад фахівців з питань реформ, або директор. Генеральний директор (директор) директорату, штатна чисельність якого не перевищує 32 одиниці, може мати одного заступника. У разі коли штатна чисельність директорату становить понад 32 одиниці, генеральний директор (директор) директорату може мати не більше двох заступників. Генеральний директор (директор) директорату не може мати заступників, які не очолюють експертні групи (головні управління);

директорат стратегічного планування та європейської інтеграції – самостійний структурний підрозділ, що може утворюватися для виконання завдань, пов’язаних із стратегічним плануванням діяльності та плануванням бюджету міністерства, європейською інтеграцією, координацією виконання міністерством міжнародних зобов’язань, а також координацією роботи із забезпечення формування державної політики у сферах компетенції міністерства;

Крім того утворюються: експертна група, головне управління у складі директорату та секретаріат, а також можуть утворюватися департаменти, управління, відділи та сектори.

Нагадаємо, що раніше, у рамках реформування оборонного сектору, в Збройних Силах України було створено чотири нових командування.