Northrop Grumman інтегрує сонар у безпілотник L3Harris

Northrop Grumman інтегрує сонар у підводний безпілотний апарат L3Harris

Northrop Grumman Corporation інтегрує гідролокатор µSAS™ у підводний безпілотний апарат малого класу Iver4 UUV виробництва L3Harris Technologies.

Про це повідомляє пресслужба корпорації Northrop Grumman.

«Вдосконалений ультразвуковий локатор Northrop Grumman µSAS, розроблений спеціально для підводних безпілотних апаратів (UUV), покращить їх протимінні можливості», – сказав Алан Лайтл, віце-президент Northrop Grumman з підводних систем. «Ця інтеграція дозволить значно покращити здатність платформи виявляти об'єкти на морському дні та у воді».

Northrop Grumman інтегрує сонар у підводний безпілотний апарат L3Harris

µSAS (вимовляється «мікро-SAS») – це високопродуктивний інтерферометричний гідролокатор з синтезованою апертурою, малого розміру, ваги та потужності (т.зв. Low-SWaP – size, weight and power), який дозволить UUV охопити більше території під час виконання протимінних місій. У компанії зазначають, що інтеграція сонара з синтезованою апертурою на UUV малого діаметру є важливим кроком уперед щодо можливостей апаратів малого класу.

Встановлення на 2,5-метровий 90-кілограмовий UUV діаметром 23 см відбуватиметься на заводі компанії L3Harris у Фолл-Ривер (штат Массачусетс). Виробування системи ВМС США проведуть у Сан-Дієго (Каліфорнія).

Читати також:ВМСУ обирають безпілотні протимінні системи