Окупанти в Криму відпрацьовують захоплення узбережжя

Окупанти в Криму відпрацьовують захоплення узбережжя

Висадку повітряних і морських десантів під прикриттям авіації і кораблів, захоплення об'єктів та утримання плацдарму до підходу основних сил відпрацьовує російська армія в Криму.

Сьогодні на окупованому півострові стартувала активна фаза командно-штабного навчання Новоросійської десантно-штурмової гірської дивізії із залученням військової техніки, висадкою повітряного та морського десантів для виконання тактичних завдань.

Всього у навчаннях задіяно понад 1,5 тисячі десантників, більше 300 одиниць бойової техніки, а також 15 літаків військово-транспортної авіації, гелікоптери армійської авіації, десантні кораблі і судна забезпечення Чорноморського флоту ВМФ РФ.

Сьогодні літаки Іл-76МД десантуватимуть понад 600 десантників та 9 одиниць техніки на полігон Опук в східній частині Криму. Після висадки десанту належить захопити об'єкти умовного противника і вигідний рубіж та утримувати його до підходу основних сил.

Крім того, у Криму проводять активну фазу льотного тактичного навчання з виконанням бойових вправ екіпажі винищувачів і бомбардувальників окремого морського штурмового авіаційного полку, гелікоптерів і літаків окремого змішаного авіаційного полку морської авіації та протиповітряної оборони ЧФ ВМФ РФ, всього близько 20 літаків та геілкоптерів.

Залучені розвідники Су-24МР, фронтові бомбардувальники Су-24М, багатоцільові винищувачі Су-30СМ, літаки Ан-26, протичовнові літаки-амфібії Бе-12 та гелікоптери Мі-8 і Ка-27.

У ході першого етапу навчання авіація відпрацювала заходи з виведення сил з-під удару умовного противника з подальшим перебазуванням на запасні аеродроми.

На другому етапі пілоти Су-24М і Су-30СМ виконали пуски некерованих ракет і бомбометання по наземних і морських цілях, екіпажі протичовнових літаків і гелікоптерів здійснили пошук підводного човна умовного супротивника, а льотчики військово-транспортної авіації здійснили навчальні заходи з перевезення і десантування вантажів.