Володимира Зеленського вразила продукція АвтоКрАЗу

Володимира Зеленського вразила техніка АвтоКрАЗу

Президент відвідав завод ПрАТ «АвтоКрАЗ» де його вразили показом техніки, водночас він наголосив, що підприємство має працювати над поліпшенням якості й технічних характеристик своєї продукції, а також дотримуватися термінів виконання замовлень.

На випробувально-демонстраційному полігоні підприємства (єдиний в Україні полігон для випробування важкої колісної техніки, зокрема військової) технічні можливості продемонстрували вантажівка КрАЗ-6322, бронеавтомобілі КрАЗ-Спартан, КрАЗ-Шрек і КрАЗ-Фіона, які успішно долали спеціальні перешкоди.

Президент схвально оцінив презентацію й можливості техніки. «Ці випробування справді вражають», – наголосив Володимир Зеленський.

Нині підприємство перебуває у складній ситуації, тож його керівництво разом з главою держави, міністром інфраструктури Владиславом Криклієм та очільниками області й міста обговорили шляхи виведення заводу з кризи.

Володимира Зеленського вразила техніка АвтоКрАЗу

За словами генерального директора підприємства Романа Черняка, у 2015-2016 роках «АвтоКрАЗ» постачав Збройним Силам України тисячу автомобілів на рік. Але згодом обсяги замовлень почали падати, а з 2018 року замовлення припинилися взагалі.

Директор звернувся до президента з проханням щодо підтримки заводу держзамовленням. На його переконання, техніка «АвтоКрАЗу» може стати «хребтом української армії».

Володимир Зеленський зауважив, що у підприємства має бути план виготовлення продукції, і закликав подавати свої пропозиції на тендер, але зазначив, що вони мають бути чесними, зокрема стосовно умов виробництва. Він наголосив, що КрАЗ має працювати над поліпшенням якості продукції, її технічних характеристик та дотримуватися термінів виконання замовлень.

Володимира Зеленського вразила техніка АвтоКрАЗу

Також було наголошено на тому, що завод має не лише акцентувати увагу на виготовленні автомобілів для потреб війська, а й працювати у напрямку виробництва спеціальної техніки для комунальних підприємств, місцевих громад, приватного сектору.

Владислав Криклій зазначив, що торік міністерство підтримало завод і забезпечило його замовленням від «Укравтодору», яке, хоч із запізненням, але було виконане. Він пообіцяв опрацювати питання, озвучені Главою держави разом із керівництвом міста й області.