У 2019 році ЗСУ отримали допомоги від США і ЕС на $143 млн

Ukraine got $143 million military aid from US and EU in 2019

Упродовж 2019 року США і країни Європейського Союзу надали Збройним Силам України військової техніки та спорядження у вигляді допомоги на загальну суму близько 143 млн дол.

Таку інформацію надало Головне управління військового співробітництва та верифікації ЗС України на запит громадського проєкту «Марлін», повідомляє Економічна Правда.

У рамках міжнародної військової допомоги Збройні Сили України від США отримали броньовані автомобілі типу HMMWV та патрульні катери класу Island.

Також США і країни ЄC надали обладнання зв’язку, навігації для кораблів BMC, РЛС контрбатарейної боротьби, засоби кібербезпеки, прилади нічного бачення, намети, мобільні системи освітлення, засоби індивідуального захисту, обладнання розмінування, медичне обладнання, а також різні запчастини до військової техніки отриманої раніше.

Нагадаємо, що нещодавно джерела в Конгресі США повідомили про підготовку чергового пакету допомоги Україні на $125 мільйонів доларів куди увійдуть протибатарейні радари та сучасні озброєні патрульні катери Mark VI.

Ukraine got $143 million military aid from US and EU in 2019