У Великій Британії сформовано бригаду армійської авіації

У Великій Британії сформовано бригаду армійської авіації

У складі Корпусу армійської авіації Сухопутних військ Великої Британії сформовано 1-у авіаційну бригаду, яка об'єднала бойові та розвідувальні гелікоптери.

Корпус армійської авіації складається з 7 полків, це два навчальних – 2-й та 7-й, які базуються в Центрі армійської авіації в Мідл-Воллоп, 3-й та 4-й полки гелікоптерів AgustaWestland Apache AH1 (ліцензійна версія AH-64D Apache Longbow) у складі Сил ударних гелікоптерів, 1-й та 5-й полки в складі Розвідувальних авіаційних сил та 6-й полк Армійського резерву.

1-а авіаційна бригада, формування якої завершилось 1 квітня 2020 року, перебрала на себе командування Силами ударних гелікоптерів (Attack Helicopter Force), що базуються на аеродромі Вотісхем (RAF Wattisham) у Саффолку та Розвідувальними авіаційними силами, що базуються на базі морської авіації Йовілтон (RNAS Yeovilton) в Сомерсеті.

Про завершення формування бригади на своєму twitter-каналі написав rомандувач Об'єднаного вертолітного командування Великої Британії (JHC) віце-маршал повітряних сил Найджел Колман, який також зазначив зо бригада відразу приєдналася до битви з «коронавірусом»: