РЛС 90К6 доопрацюють для Збройних Сил України

РЛС 90К6 доопрацюють для Збройних Сил України

Мобільний 3D радіолокатор кругового огляду 90К6 доопрацюють для Збройних Сил України, вже визначена робоча назва дослідно-конструкторської роботи.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на директора НВК «Іскра» Юрія Пащенка.

Радіолокатор 90К6Е виготовлений в експортному варіанті і на сьогодні проходить підготовку під вимоги потенційного замовника – одна з країн Близького Сходу.

Станція виготовлена в експортному варіанті і зараз проходить підготовку під вимоги потенційного замовника, який робить акцент не стільки на дальність виявлення цілей і на роботу з винищувальною авіацією, скільки на можливість задіяння по малорозмірним цілям з малою ефективною поверхнею розсіювання. Станція готується для однієї з країн Близького Сходу. Заводські випробування радар вже пройшов. Поки що проводяться всі підготовчі роботи, і ми розраховуємо, що в кінці квітня 2020, якщо не буде змін в обстановці через COVID-19, провести випробування на опромінення/розрізнення для інозамовника. Після цього, відкривається дорога на укладення контракту

Юрій Пащенко зазначив, що станція також розглядається в інтересах МО України, однак потребує певних змін під потреби вітчизняних військових. Наразі є технічне завдання на доопрацювання 90К6 для ЗСУ. Вже визначена робоча назва дослідно-конструкторської роботи.

РЛС 90К6 доопрацюють для Збройних Сил України

Станція 90К6Е вперше була презентована КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра», що входить до складу ДК «Укроборонпром», в рамках виставки «Зброя та Безпека-2019». Це мобільний 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем, який призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах.

РЛС розроблена для використання в зенітних ракетних військах, як засіб видачі цілевказівок, а також як інформаційна ланка в підрозділах радіотехнічних військ Повітряних Сил. За своєю основою, ця РЛС є наступним поколінням парку станцій, що наразі перебувають на озброєнні.

Читати також:3D-радіолокатор 80К6Т від НВК «Іскра» готується до проведення випробувань (ВІДЕО)