Португалія хоче придбати позашляховики JLTV

Португалія хоче придбати позашляховики JLTV

Португальська армія прагне придбати легкі броньовані позашляховики JLTV 4x4 через програму іноземних військових продажів США (FMS) починаючи вже з 2020 року.

Про це повідомляє Jane's Defence Weekly з посиланням на підполковника Рікардо Мануеля дос Сантоса Каміло, керівника відділення озброєння відділу планування Генштабу ЗС Португалії.

Плани з придбання JLTV, які зараз перебувають на початковій фазі, розглядаються у рамках потреби португальської армії в 250 багатоцільових авіатранспортабельних транспортних засобах в модифікаціях для перевезення особового складу та медичної евакуації.

У 2019 році під час перегляду закону про оборонне планування Португалії, для рамках модернізації армії, для придбання JLTV до 2030 року було виділено 79 млн євро ($86 млн).

Проте загальна кількість машин, що підлягають закупівлі, наразі переглядається, і остаточна цифра повинна бути встановлена ​​до червня, з урахуванням інших модифікацій автомобіля, заявив підполковник Каміло. JLTV призначені для поступової заміни неброньованих тактичних позашляховиків 4х4, зокрема серії Land Rover Defender та Toyota Land Cruiser HZJ73LV.

Португалія вже отримала інформацію про ціни та наявність техніки щодо потенційної покупки.