Армія США готується до війни в Арктиці

Армія США готується до війни в арктиці

Невеликі зміни внесені у правила носіння військової форми насправді демонструють, що американська армія все більше приділяє уваги до підвищення спроможностей ведення бойових дій в умовах холодного клімату, зокрема в арктичному регіоні.

Цією зміною, як повідомляє Army Times, став новий порядок носіння «арктичної» нашивки, яка раніше носилась нижче патча (нарукавної емблеми) і лише у разі призначення на Аляску. За новими правилами нашивка «Arctic» носиться як й нашивки «Ranger», «Airborne» та «Sapper» над патчем (відтепер вона не прямокутна, а у формі дужки) і носити її зможуть у всіх підрозділах підпорядкованих Тихоокеанському командуванню.

Армія США готується до війни в арктиці

«Арктичну» нашивку військовослужбовець американської армії може заробити пройшовши або курс лідерства в умовах холодної погоди (Cold Weather Leaders Course), або спеціальний курс орієнтування (Cold Weather Orientation Course) в навчальному центрі Північної війни (Northern Warfare Training Center), розташованому в Блек-Репідс, штат Аляска.

Армія США готується до війни в арктиці

Перший випуск 15-денних курсів лідерства отримав нову нашивку 17 січня 2020 року. В офіційному пресрелізі йдеться, що вона відображає зростаючу важливість підготовки військовослужбовців до бойових дій в арктиці. У міру того, як лід все більше відступає, з’являються нові економічні можливості, але й зростає конкуренція за контроль над ресурсами в арктичному регіоні з Росією та навіть з Китаєм, зазначає американське видання.