Поліція придбала українські бронежилети у чеського дилера

Поліція придбала українські бронежилети через чеського дилера

Національна поліція України 24 квітня за результатами тендеру уклала угоду з компанією EccentriCITY INVEST s.r.o. (Чехія) про закупівлю бронежилетів на 14,99 млн грн

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на портал публічних закупівель ProZorro.

До травня поставлять 1 200 бронежилетів шостого класу захисту виробництва ТОВ «Науково виробниче підприємство «Темп-3000» 2020 року, по 12 490 грн. Із кожним йтиме сумка, п’ять знімних підсумків, три наліпки та запасні інструменти і приладдя.

У грудні 2019 року розвідка замовила ТОВ «Українська броня» бронежилети «Українська броня 6» шостого класу захисту на 20% дорожче – по 14 980 грн. Тоді ж судова охорона замовила ТОВ «Тактик Про» («ТД «Богуславський текстиль») бронежилети «Корсар М3мк-6» від «НВП «Темп-3000» шостого класу захисту на 16% дорожче – по 14 517 грн.

Сама поліція влітку 2019 року замовила ТОВ «Матеріалознавство» бронежилети «Ескорт 6К» шостого класу захисту в нинішній комплектації трохи дешевше – по 12 169 грн.

Ціна нинішньої угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 15,24 млн грн. Єдиним конкурентом було «Матеріалознавство» Олексія Новікова, Ніни Гаврилюк і Сергія Колядіна з власними бронежилетами. Ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Чеська компанія EccentriCITY INVEST s.r.o. Яна Білека є дилером українського виробника НВП «Темп-3000» Юрія Євтушенка та Романа Балченка, який від початку бойових дій на Донбасі є найбільшим постачальником бронежилетів і касок для силових відомств України. Відтоді цей виробник отримав підрядів на понад 3,42 млрд грн.

Переможець вперше отримав підряд в Україні. Торік він брав участь у торгах ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо високовольтних вводів, а цьогоріч – у торгах в/ч А0515 Міноборони і Держспецзв’язку щодо броні. За даними сайту ImportGenius, він завозив електричне обладнання для ДП «НЕК «Укренерго» і ТОВ «Будівельний холдинг «Шевченківський».