Нідерланди отримали новітню версію CH-47F Chinook

Нідерланди отримали перший гелікоптер CH-47F Chinook

Нідерланди отримали від компанії Boeing перший з 14 новозбудованих гелікоптерів CH-47F Chinook, останньої, найновішої модифікації, яку використовують збройні сили США.

Про це повідомляє Jane's Defence Weekly з посиланням на заяву виробника від 3 квітня.

Перший CH-47F із вдосконаленою цифровою кабіною, побудований для Королівських ВПС Нідерландів (RNLAF), був офіційно переданий на заводі Boeing у Філадельфії (штат Пенсильванія). Як зазначили у Boeing, поставки решти машин завершаться в 2021 році.

У даний час Нідерланди мають на озброєні 11 гелікоптерів CH-47D, перший з яких було отримано у 1995 році, та шість гелікоптерів раннього стандарту CH-47F, що надходили з 2012 року (Нідерланди були першим експортним замовником цього варіанту).

У 2016 році країна придбала 12 нових CH-47F через програму Foreign Military Sales міноборони США, наступного року до замовлення додали ще два. CH-47D планується списати, а шість ранніх CH-47F будуть модернізовані та служитимуть разом з новими CH-47F, що дозволить RNLAF мати флот з 20 Chinook'ів єдиної конфігурації, які використовуватимуть для перекидання військ, вантажів, висадки парашутистів, пошуково-рятувальних операцій, медичної евакуації, ліквідації наслідків стихійних лих, пожеж та важкої будівельної підтримки.

Boeing CH-47F Chinook – модернізована версія важкого двомоторного транспортного гелікоптера CH-47D. Нова модифікація отримала нові двигуни Honeywell потужністю 4800 к.с., що забезпечує швидкість приблизно 300 км/год та збільшену вантажопідйомність до 11 т. CH-47F здатний транспортувати 55 військовослужбовців або техніку на відстань 1100 км від місця зльоту. Озброєний трьома 7,62-мм кулеметами встановленими у дверях. Нова авіоніка включає «скляну кабіну» Common Avionics Architecture System (CAAS) від Rockwell Collins та цифрову систему управління польотом (DAFCS).