Австралійська армія отримала бронемашини Hawkei

Австралійська армія перші серійні бронемашини Hawkei

1-й батальйон Королівського австралійського полку отримав у березні нові бронеавтомобілі Hawkei виробництва Thales Australia, що мають замінити в армії позашляховики Land Rover.

Про це пресслужба батальйону повідомила у facebook.

Hawkei обрали за результатами конкурсу в 2015 році. У рамках проєкту Land 121 Phase 4 – Protected Mobility Vehicle (Light) або PMV-L, австралійська армія придбала 1100 одиниць 7-тонних броньованих позашляховиків Hawkei та 1000 причепів до них за 1,3 млрд дол.

Бронеавтомобіль Hawkei за допогою шестиціліндрового дизельного двигуна Steyr M16 потужністю 200 кВт (268 к.с.) може розвивати швидкість до 130 км/год. Бак на 200 літрів забезпечує запас ходу в 600 км. У залежності від комплектації машина вміщає 4-6 чоловік. Сталевий корпус забезпечує бронезахист за 1 рівнем STANAG 4569, а також має V-подібне днище. Підвищення рівня захисту досягається кріплення додаткової композитної броні.

Австралійська армія перші серійні бронемашини Hawkei

Конкурентами Hawkei у програмі LAND 121 були британська панцирна машина із захистом від мін і засідок (MRAP) Ocelot від компанії Force Protection та бронеавтомобіль MOWAG Eagle IV від General Dynamics Land Systems.