У Харківському військовому шпиталі спалах COVID-19

COVID-19

Командування Медичних сил ЗС України повідомило, що в результати ПЛР тестування медперсоналу ВМКЦ Північного регіону (Харків) підтверджено захворювання у 4-х військових та 2-х працівників, за іншими даними хворих ще більше.
Так, сьогодні, 27.04.2020 надійшли результати ПЛР тестування медичного персоналу ВМКЦ Північного регіону (м.Харків). За результатами досліджень підтверджено захворювання у 4-х військовослужбовців та 2-х працівників ЗС України, які мали контакт з хворими особами.

Один хворий військовослужбовець перебуває у Військово-медичному клінічному центрі (ВМКЦ) Північного регіону. Один військовий та два працівника лікуються вдома під наглядом медслужби, ще двоє військовослужбовців перебувають на обсервації. Стан здоров’я пацієнтів задовільний. Симптоми захворювання відсутні. Наразі встановлюється коло контактних осіб

Водночас голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер повідомив, що діагноз COVID-19 підтверджений у 14 осіб. У тому числі захворіли вісім лікарів шпиталю, дев’ятий медпрацівник, який прикомандирований до шпиталю, та п’ять військовослужбовців.

«При цьому лікарі не вірять, що вони хворіють», – сказав Кучер. «Вони прямо заявляють, і отримали дозвіл у свого керівництва, направили зразки до Києва, щоб перевірили наявність».

Спочатку COVID-19 підтвердили у двох військових пенсіонерів, які були госпіталізовані з симптомами ГРВІ. Однак лікарі зазначають, що контактували з пацієнтами лише у спеціальному захисному одязі та з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки.

Відповідно наразі в Збройних Силах України обліковано щонайменше 50 хворих на гостру коронавірусні хворобу COVID-19, двоє осіб померло.

Зокрема відомо, що хворі виявлені в Командуванні Повітряних Сил, 10-й та 128-й гірсько-штурмових бригадах, Житомирському військовому інституті, Харківському університеті Повітряних Сил, 17-му батальйоні РЕБ, 682-му радіотехнічному батальйоні, Васильківському та Мелітопольському гарнізонах, Чернівецькій, Львівській та Харківських областях.