Комплекс водолазної підготовки обійдеться у 70 млн

Комплекс водолазної підготовки обійдеться у 70 млн

Навчальний центр ВМС ЗС України замовляє виготовлення та монтаж навчально-тренувального комплексу водолазної підготовки (шифр «НТКВП») за 70 млн гривень.

Повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на моніторинговий портал DoZorro.

Навчально-тренувальний комплекс водолазної підготовки, спроєктований державним Дослідно-проектним центром кораблебудування (ДПЦК) за 3,9 млн грн, складатиметься з кількох водолазних басейнів для проведення водолазних спусків за різними напрямами, зокрема він матиме тренажери з виходу із затопленої бронетехніки та підводного човна.

Компонування комплексу передбачається у вигляді самостійної споруди типу «стоянкового судна» біля пірсу та на рейді – модульна металева конструкція сформована на базі 40-футових та 20-футових контейнерів типу ISO поєднаних в єдиний модуль на залізо-бетонному понтоні.

Заявлена вартість закупівлі складала 79 970 400 гривень і у процесі торгів була знижена до 70 млн. Так ТОВ «ЕКОБУДЕНЕРГО» вийшло з пропозицією у 74 900 000 гривень та в ході аукціону знизило ціну до 69 999 000 грн. Інший виробник – ТОВ «ТОП СЕРВІС ЮГ» спочатку запропонувало 77 970 000 гривень, а кінцева пропозиція склала рівно 70 млн грн.

Читати також:У Кам’янць-Подільському випустили водолазів-підривників