HH-60W піддали екстремальним випробуванням

HH-60W піддали екстремальним випробуванням

Новий бойовий пошуково-рятувальний гелікоптер ВПС США HH-60W Jolly Green II та його екіпаж зазнали екстремальних випробувань під час перевірки витривалості машини.

Ці тести дозволять витривалість техніки оцінити – як гелікоптер, його електроніка та екіпаж поведуть себе в екстремальних умовах на реальній службі, повідомляють Повітряні сили США.

Зокрема машину, протягом місяця випробувань, піддавали дії перепадів температури навколишнього середовища від 120 до мінус 60 градусів по Фаренгейту (приблизно від +50 до -16˚С), а також вітру зі швидкістю 45 миль/год разом із проливним дощем.

Усі ці сценарії були відтворені в тестовій камері лабораторії площею 55000 квадратних футів. Екіпаж виконував контрольні процедури передпольотної підготовки та інші завдання, щоб перевірити як впливають екстремальні умови на системи авіоніки, електроніки, двигун тощо.

HH-60W піддали екстремальним випробуванням

Причому й сам екіпаж зазнавав випробувань. Зокрема, всі їх реакції та рухи у цих суворих умовах оцінювали. Наприклад, спорядження для холодної погоди, яке вони носили, було набагато об'ємніше, ніж стандартний льотний костюм. Одна з оцінок полягала в тому, чи зможуть пілоти легко дістатись до всіх органів керування у більш товстому спорядженні.

HH-60W піддали екстремальним випробуванням

Після тестування в кліматичній лабораторії HH-60W повернеться до випробувального центру компанії Sikorsky у Вест-Палм-Біч для подальшої оцінки. Програма випробувань HH-60W – це спільна робота компанії Sikorsky, 413-ї та 88-ї випробувальних ескадрилей (413th FLTS, 88th TES), а також Центру оперативних випробувань та оцінювання ВПС США.

«Випробування бойового пошуково-рятувального гелікоптера тривали в хаосі COVID-19», – сказав підполковник Уейн Діркс, офіцер 413-й ескадрильї. «Хоча ситуація може змінитися в будь-який момент, ми поки що не порушили жодного графіку тестів. Це свідчить про ставлення та готовність усієї команди працювати над викликами».

HH-60W піддали екстремальним випробуванням HH-60W піддали екстремальним випробуванням HH-60W піддали екстремальним випробуванням

Фото: Samuel King Jr. / U.S. Air Force