Литва планує придбати тральщик у Великої Британії

Литва планує придбати списаний тральщик у Великої Британії

ВМС Литви прагнуть розширити протимінні можливості шляхом придбання третього тральщика-шукача мін типа Hunt, що виведений зі складу Королівського ВМФ Великої Британії.

Про це повідомляє сайт Naval News з посиланням на повідомлення міністерств оборони Великої Британії та Литовської Республіки.

Управлінням з продажу оборонного обладнання (DESA) від імені Міністерства національної оборони Литви вже повідомило про тендер на капітальний ремонт та модернізацію судна. Тральщик буде використовувати гидроакустичну систему Thales Sonar 2193 і систему управління протимінними засобами M-CUBE.

Литовські Військово-морські сили в 2008 році вже придбали у Сполученого Королівства два протимінних корабля класу Hunt: M53 Skalvis (екс-HMS Cottesmore) та M54 Kuršis (екс-HMS Dulverton). Обидва введені в експлуатацію в 2013 році.

У грудні 2017 року ВМФ Великої Британії вивів з експлуатації ще два судна цього класу: HMS Atherstone та HMS Quorn. Вони є найбільш вірогідними кандидатами на продаж Литві.

Литва планує придбати списаний тральщик у Великої Британії

Протимінні кораблі класу Hunt – це 750-тонні судна, що спеціалізується на активному пошуку мін, будувались Vosper Thornycroft та Yarrow Shipbuilders Limited для ВМФ Великобританії з 1979 року. З 13 побудованих суден 10 залишаються в експлуатації сьогодні. По два кораблі у свої флотах мають Греція та Литва.


Читайте військово-морські новини на каналах Naval Pages у Telegram, Twitter та у Facebook