Шведські JAS-39C/D Gripen отримають нову РЛС з АФАР

Шведські JAS-39C/D Gripen отримають нову РЛС з АФАР

Шведські винищувачі JAS-39C/D Gripen найближчим часом можуть отримати модернізовану радіолокаційну станцію PS-05/A з активною фазованою антенною решіткою (АФАР).

Saab успішно завершив перші повітряні випробування винищувача Gripen D оснащеного новим радіолокатором X-діапазону з активною фазованою антенною решіткою, який доповнить сімейство радарів PS-05/A, повідомляє пресслужба компанії.

«Це важливий крок у розробці нового радара для винищувачів. Ми бачимо в ньому великі перспективи, а модульна, адаптована та масштабована конструкція радіолокатора означає, що він також може бути використаний для цілого ряду інших застосувань», – каже старший віцепрезидент Saab Андер Карп.

Нова РЛС буде запропонована операторам Gripen C/D як оновлення. Вона забезпечує менше енергоспоживання та покращену жаростійкість, ширшу пропускну здатність, більшу надійність та ефективність. Зокрема винищувач краще виявлятиме невеликі цілі, розширить можливості електронних контрзаходів (ECCM) та зможе застосувати більш прогресивне озброєння.

Читати також:Україна розглядає придбання пакистансько-китайських винищувачів JF-17 Block III ?