США продовжать програму підтримки F-35 Південної Кореї

США продовжать програму підтримки F-35 Південної Кореї

Державний департамент США погодив підписання контракту щодо продовження всебічної підтримки та обслуговування південнокорейських літаків F-35А на суму $675 млн.

Про схвалення запиту 10 квітня оголосило Агентство Міністерства оборони США з питань співробітництва в галузі безпеки (DSCA), яке повідомило Конгрес про такий можливий продаж.

Республіка Корея надсилала запит щодо продовження підтримки та надання сервісних послуг для своїх літаків, двигунів та озброєння F-35, що включає: технічну документацію; допоміжне обладнання; розхідні та запасні частини; ремонт та відновлення; випробувальне обладнання; поставку та підтримку програмного забезпечення; льотне обладнання; обладнання для навчання персоналу; послуги з технічного та логістичного забезпечення від Уряду США та підрядника; а також інші пов'язані елементи підтримки програми. Орієнтовна загальна вартість програми складає 675 мільйонів доларів.

Південна Корея придбала 60 багатоцільових винищувачів Lockheed Martin F-35А Lightning II (40 було замовлено у 2014 році та ще 20 у 2017-му), на сьогодні отримано 13 літаків.