РФ готова до серійної модернізації 203-мм САУ «Малка»

РФ модернізує самохідні 203-мм гармати

Уральський завод транспортного машинобудування (Уралтрансмаш), що входить до корпорації «Уралвагонзавод» завершив роботи з модернізації 203-мм самохідної гармати 2С7М «Малка».

Як повідомляє пресслужба підприємства, модернізована самохідна артилерійська установка пройшла всі випробування, і перший оновлений зразок САУ готовий до відправки у війська, а завод до серійної модернізації наявного парку самохідних гармат «Малка».

Модернізація підвищує ефективність застосування, командну керованість, оперативність виконання бойових завдань та інтенсивність вогневої продуктивності, скорочує час реакції, а також поліпшує ходові характеристики, маневреність та рухливість.

Зокрема в ході модернізації проводяться роботи щодо заміни коробки передач, механізмів розподілу, агрегатів енергозабезпечення, приладів спостереження і системм наведення, апаратури внутрішнього зв'язку і радіостанцій. Такодж оновлений комплекс протиатомного захисту. З'явилася можливість наведення на ціль за допомогою інформації від БпАК.

САУ 2С7М «Малка» є модернізованим варіантом 2С7 «Піон», що на озброєні з 1975 року.