Командувач Медичних сил та головний хірург ООС провели складну 5-годинну операцію пораненому бійцю

поранений

Сьогодні, 10 квітня у районі проведення ООС Командувач Медичних сил генерал-майор медслужби Ігор Хоменко разом з головним хірургом ООС та бригадою хірургів 66 мобільного госпіталю провів складну операцію військовому, якій отримав вкрай важке поранення.

Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Під час робочої поїздки командувача у районі проведення операції Об’єднаних сил надійшла інформація про отримання військовослужбовцем Збройних Сил України, неподалік від міста Авдіївка, важкого поранення з ушкодженням печінки, нирки та кишківника.

Командувач Медичних сил та головний хірург ООС провели складну 5-годинну операцію пораненому бійцю

Враховуючи те, що генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко є доктором наук, професором та продовжує хірургічну практику ним було прийнято рішення про проведення оперативного втручання на базі Авдіївської центральної міської лікарні, де постійно перебуває передова група лікарів 66 мобільного госпіталю.

Вкрай важка операція по збереженню життя українському захиснику тривала більше 5 годин. Усі пошкодження, що отримав військовослужбовець було ретельно обстежено та надана висококваліфікована хірургічна допомога.

Наразі стан здоров’я пораненого стабільний. Хлопець під наглядом лікарів вже перебуває у вертольоті, що здійснює його медичну евакуацію до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харкові.


«Ми щойно провели оперативне втручання військовослужбовцю з важким пораненням органів черевної порожнини на базі Авдіївської центральної міської лікарні. Враховуючи характер поранень його неможливо було транспортувати на велику відстань. Операція пройшла успішно. Дякую колегам за злагоджену та професійну роботу!» – зазначив генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.