У Мелітополі здійснив аварійну посадку МіГ-29

У Мелітополі здійснив аварійну посадку МіГ-29

У п'ятницю, 10 квітня близько 21 години, на військовому летовищі в Мелітополі здійснив аварійну посадку винищувач МіГ-29 (б/н 47) Повітряних Сил ЗС України, пілот не постраждав.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Фото з посадки було опубліковано у telegram-каналі Ранкова Зоря. На світлинах видно, що літак розташований корпусом на злітній смуі, а також пошкоджене крило винищувача.

За попередньою інформацією, під час планової посадки винищувача пілот порушив правила польотів, що призвело до пошкодження літака. Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, здійснюють досудове розслідування за фактом порушення правил польотів, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).

У Мелітополі здійснив аварійну посадку МіГ-29 У Мелітополі здійснив аварійну посадку МіГ-29 У Мелітополі здійснив аварійну посадку МіГ-29

МіГ-29 б/47 входить до складу 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації ім. О.Покришкіна (військова частина А0959), що базується у місті Луцьк.

Літак побудовано у березні 1990 року, з березня 1992-го перебуває у складі Повітряних Сил ЗСУ. Раніше мав номер 36 «жовтий». До 2001 року був у складі 168-го льотно-випробувального комплексу у Кіровському (АР Криму). Після розформування перебував на зберіганні. У 2014-у вивезений з окупованого Росією півострова та в 2016-у році пройшов ремонт на Львівському авіаційному заводі, де отримав новий бортовий номер 47 «синій» і був переданий 204-й брта.

Перше фото демонстраційне © Олег В. Беляков / spotters.net.ua