На Черкащині боротися з COVID19 відправили військкомат

На Черкащині боротися з COVID19 відправили військкомат

У Кам'янці, що на Черкащині, де зафіксовано спалах коронавірусної інфекції COVID-19, до несення служби на блокпостах та патрулювання міста під час комендантської години залучили військовослужбовців місцевого військкомату.

Про це повідомляє пресслужба з Черкасього обласного військового комісаріату.

Черкаський обласний військовий комісаріат, а також районні і міські військові комісаріати залучаються до врегулювання надзвичайної ситуації в координованій роботі військовослужбовців спільно із військовою службою правопорядку, Національною поліцією, Національною Гвардією України, Державною Службою з Надзвичайних Ситуацій, Службою Безпеки України та інших задіяних підрозділах.

Саме так особовий склад Кам’янського районного військового комісаріату залучений до несення служби на блокпостах та до патрулювання міста під час комендантської години з 21:00 до 6:00.

На Черкащині боротися з COVID19 відправили військкомат На Черкащині боротися з COVID19 відправили військкомат

Які повноваження мають військові на вулицях міста? Яким законом передбачено такі дії? Чи це вказівка Міноборони, чи самодіяльність місцевого керівництва не повідомляється.

Нагадаємо, про ще одну дивну ініціативу військових, того разу від ВСП – зі зброєю зупиняти військових, які за своїм виглядом здаються хворими, ставити їх на коліна, заламувати руки та насильно вдягати маску, а потім разом із затриманим «хворим» їхати у тісній машині...