У Кам’янць-Подільському випустили водолазів-підривників

У  Кам’янць-Подільському випустили водолазів-підривників

У 143-му центрі розмінування Командування Сил підтримки ЗС України завершився черговий курс підготовки фахівців за додатковою водолазною кваліфікацією «Водолаз-підривник».

За словами начальника 143-го центру розмінування полковника Володимира Родікова, з 2013 року і до сьогодні, центром підготовлено близько 400 фахівців-водолазів, майже 60 з них здобули додаткову водолазну кваліфікацію «водолаз-підривник».

Для якісної підготовки таких спеціалістів у частині створені необхідні умови – водолазний комплекс з сучасними класами та спеціальним озером глибиною близько 7 метрів, також окремо обладнано озеро для проведення практичних підводних підривних робіт, що дозволяє проводити водолазні спуски та імітувати в реальних умовах позаштатні ситуації, які можуть виникнути під час інженерно-технічних, аварійно-рятувальних, пошукових та підривних робіт.

У 143-му центрі проходять вишкіл військовослужбовці Сухопутних військ, Сил спеціальних операцій, Командування Сил підтримки, Військово-Морських Сил, Національної гвардії, ДСНС, СБУ. Кам’янецький загін водолазної підготовки – єдиний заклад в Україні, який навчає водолазів усіх основних і додаткових спеціальностей (зокрема інженерних), крім того, має низку наукових розробок, патентів на вироби, а також робить перші кроки до підкорення міжнародних теренів.