Велика Британія закуповує безпілотні машини для піхоти

Велика Британія закуповує безпілотники Mission Master

Збройні сили Великої Британії закуповують чотири роботизованих машини Rheinmetall Mission Master, які стануть частиною британської програми роботизованого взводу.

Ця програма призначена для визначення ступеня, до якого безпілотники зможуть підвищити бойову ефективність та можливості спішених піхотних підрозділів на рівні взводу. Чотири вантажні роботизовані платформи Mission Master – Cargo будуть поставлені протягом весни 2020 року, повідомили в компанії Rheinmetall Defence.

Замовлення, яке було зроблене в кінці 2019 року, включає ноші, що можуть бути встановлені на вантажну платформу за 60 секунд, навчання та сервісну підтримку, а також запасні частини. Транспортні засоби поставлятимуться компанією Rheinmetall Canada, компанія Rheinmetall BAE Land Systems надаватиме послуги технічної та логістичної підтримки на місці.

Модульний безпілотний наземний транспортний засіб (БНТЗ, англ - UGV) Mission Master від Rheinmetall, у кілька разів покращує бойові характеристики піших солдатів, зазначають у компанії Rheinmetall Defence. Штучний інтелект та роботизована мускульна сила дозволяють виконувати безліч «тупих», нудних, брудних та небезпечних завдань, які інакше мали б виконати самі бійці, натомість вони матимуть змогу зосередитися на виконанні головної місії.

Велика Британія закуповує безпілотники Mission Master

Система Mission Master – Cargo зменшує бойове навантаження на солдатів, підвищуючи їх мобільність та ефективність. Гнучка концепція безпілотника та надійна конструкція дозволяють йому транспортувати до півтони запасів, тактичного спорядження або медичного обладнання.

Велика Британія закуповує безпілотники Mission Master

Платформа розроблена для досягнення максимальної гнучкості, її можна легко адаптувати для широкого спектру різних місій завдяки модульним вбудованим обладнанням, спеціально розробленим для швидкої установки. Потенційні варіанти застосування: спостереження, захист, медична евакуація, вогнева підтримка, РХБ-розвідка, мобільна радіорелейна станція. БНТЗ може діяти в автономному або напівавтономному режимі як повноцінний член бойової команди.

Велика Британія закуповує безпілотники Mission Master