«Іскра» розробила твердотільну модифікацію РЛС 80К6

Іскра розробила твердотільну модифікацію РЛС 80К6

Казенне підприємство «НВК «Іскра» виготовило дослідний зразок перспективної РЛС 80К6КС1 на сучасних твердотільних модулях і з використанням технологій цифрових антенних решіток.

80К6КС1 є модифікацією лінійки станцій 79К6 та 80К6, що добре зарекомендували себе у Повітряних Силах. Мобільні 3D радіолокатори кругового огляду малих, середніх та великих висот з підвищеною точністю виявлення висоти, координатним та трасовим виходами, які працюють автономно або у складі автоматизованих систем керування, призначені для видачі цілевказівок зенітним ракетним комплексам у складі зенітних ракетних військ та в якості інформаційної ланки в системах ППО, контролю та керування повітряним рухом.

РЛС 80К6КС1 сумісна з наявними зенітними ракетними комплексами як ЗС України, так і закордонного виробництва. Наразі підприємством успішно завершено попередні випробування дослідного зразка. Найближчим часом очікується початок державних випробувань.

«Ключовими елементами технологічного успіху цієї розробки є побудова передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використання технологій цифрових антенних решіток, реалізація на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів, що працюють за розробленими на підприємстві високоефективними алгоритмами. Для підвищеної мобільності радіолокаційної станції вся апаратура розміщується на одному транспортному засобі вітчизняного виробництва. Це дозволяє розгортати та згортати мобільну станцію за лічені хвилини», – розповів директор «Іскри» Юрій Пащенко.

Іскра розробила твердотільну модифікацію РЛС 80К6 Іскра розробила твердотільну модифікацію РЛС 80К6



Використані джерела:
Офіційний вебсайт ДК «Укроборонпром»