Підполковник і старлей викрали десятки тонн пального

Підполковник і старлей викрали десятки тонн пального

Викрито злочинну групу, яка збувала десятки тонн пального викраденого з однієї з військових частин ЗСУ, організовану підполковником – начальником тилу цієї частини.

Так, 15 травня за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону викрито факт систематичного привласнення та збуту пально-мастильних матеріалів у великих розмірах, повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

Установлено, що організована старшим офіцером злочинна група, систематично, діючи з корисливих мотивів із зловживанням службовим становищем, привласнювала ПММ 96-ї зенітної ракетної бригади Повітряних Сил (військова частина А2680) дислокованої на Київщині та збувала їх на АЗС у Васильківському та Білоцерківському районах Київської області.

Лише у березні-травні 2020 року задокументовано чотири факти вивезення пального з частини загальним обсягом 60 тонн вартістю понад 1,3 млн грн.

Підполковник і старлей викрали десятки тонн пального

До складу групи входили заступник командира з тилу – начальник тилу та начальник служби пально-мастильних матеріалів вказаної військової частини, підполковник і старший лейтенант відповідно. Їхніми спільниками в розкраданні майна ЗС України були ще двоє цивільних громадян України – водій тягача та приватний підприємець.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2020 року вищезгаданий підполковник застосовував насильство до одного з колишніх спільників по злочинному «бізнесу», вимагаючи в останнього свою «долю» майна на суму 730 тисяч гривень, тобто вчинив протиправні дії, передбачені ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Підполковник і старлей викрали десятки тонн пального

Трьох фігурантів затримано військовою прокуратурою Київського гарнізону за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Київській області спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за силової підтримки ГУ Національної поліції в Київській області.

Під час санкціонованого судом обшуку у організатора ОЗГ правоохоронцями виявлено та вилучено понад 50 тисяч доларів США, які підозрюваний зберігав у замаскованій схованці.

Підполковник і старлей викрали десятки тонн пального