Затверджено емблему Командування об'єднаних сил

Автор: Андрій Шинко
У Збройних Силах України створені нові командування

Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак офіційно затвердив нарукавну емблему новоствореного Командування об'єднаних Збройних Сил України.

Про це повідомляє командування повідомило на своїй сторінці у Facebook.

Повідомляється, що емблема має вигляд геральдичного щита, обернено вилоподібно розподіленого на зелений, сіро-блакитний та чорний кольори з золотим кантом. Центральним елементом нарукавного знаку є емблема у вигляді стилізованого золотого пірнача, накладеного на схрещені між собою золоті стилізовані шаблі.

Як зазначив командувач генерал-лейтенант Сергій Наєв, за геральдичними канонами пірнач є символом органу військового управління, а шабля – військової звитяги. А оскільки специфікою командування є управління всіма видами і родами військ Збройних Сил України, нарукавний знак виконаний в притаманних для них кольорах. У свою чергу, нарукавний знак до польового однострою виконано у відтінках оливкового кольору.

Затверджено нарукавну емблему Командування об'єднаних сил

Нагадаємо, що Командування об'єднаних сил, а також ряді інших нових командувань було створено на початку лютого 2020 року, в рамках реформування системи управління Збройних Сил України за зразком прийнятим у країнах НАТО.