Українська авіація супроводжувала B-1B над Україною

Українська авіація супроводжувала B-1B над Україною

Вранці 29 травня пара стратегічних бомбардувальників Військово-повітряних сил США Rockwell B-1 Lancer перетнула повітряний простір України.

Командування Повітряних Сил України повідомило, що українські винищувачі – пара Су-27 і пара МіГ-29 – здійснили їх супровід маршрутом у загальному строю, повідомляють Крылья.

Українські пілоти отримали естафету від польських пілотів, а сам захід з повітряного патрулювання сплановано для досягнення сумісності НАТО і ключових партнерів Альянсу. Бомбардувальники вилетіли з американської авіабази Еллсворт, перелетіли через Атлантику, територію декількох європейських країн, зокрема Республіки Польща, й України.

Читати також:B-52 тренувалися бомбардувати бази РФ у Чорному морі

У свою чергу, командування ВПС США в Європі повідомило, що 29 травня 2020 року, два Lancer'а B-1B з бази ВПС Еллсворт (штат Південна Дакота) виконали дальній багатогодинний стратегічний політ бомбардувальної цільової групи над Європою і Чорноморським регіоном.

Вперше група бомбардувальників виконувала завдання спільно з українськими винищувачами Су-27, МіГ-29 і турецькими КС-135. Завдяки літакам-заправникам B-1B зробили кругової рейс.

Читати також:Американські бомбардувальники B-2 повернулися до Європи

Політ над Європою також включав тренування із взаємодії з польськими винищувачами F-16 і МіГ-29, а також з румунськими F-16 та МіГ-21. Крім того, бомбардувальники B-1B спільно з грецькими винищувачами F-16 здійснили проліт над столицею Північної Македонії Скоп'є.

Українська авіація супроводжувала B-1B над Україною Українська авіація супроводжувала B-1B над Україною Українська авіація супроводжувала B-1B над Україною Українська авіація супроводжувала B-1B над Україною

Читати також:Обстріл C-130 Hercules з гранатомету і «обратка» від Reaper