Ожилий «Маяк» поставив нову партію кулеметів для БТР-4

Маяк поставив нову партію кулеметів для БТР-4

Київський завод «Маяк» відвантажив чергові 5 кулеметів для БТР-4Е, що виготовляються на Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені O. Морозова (ХКБМ).

Повідомляє пресслужба «Укроборонпрому» з посиланням на директора завода Віктора Кваса.

Відновлення виробництва всіх видів зброї на заводі «Маяк» триває. Ми вже повністю налагодили виготовлення кулеметів для бронетранспортерів і зараз поступово нарощуємо темпи їх виробництва. Два роки простою підприємства вдалися в знаки – багато станків вийшли з ладу або морально застаріли, частина взагалі була розкрадена чи зруйнована. Сьогодні ми наново відбудовуємо цехи та модернізуємо лінії. Найближчим часом плануємо запустити в роботу власний високоточний фрезерний станок ЧПУ виробництва заводу «Маяк»

Як відомо, ПАТ «Завод «Маяк» є співвиконавцем контракту 2016 року з постачання БТР-4Е для переозброєння 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Розблокування та відновлення цього контракту дозволило стабілізувати роботу підприємства та повністю відновити виготовлення кулеметів КТ-7,62, а також інших видів зброї.