«Маяк» ожив і поставив п'ять кулеметів для БТР-4

Маяк ожив і поставив п'ять кулеметів КТ,762 для БТР-4

Київський завод «Маяк» після майже дворічного простою відновив виробництво кулеметів для бронетранспортерів та інших видів зброї – повідомили сьогодні в Укроборонпромі.

«Перша партія з 5 кулеметів КТ-7,62 для БТР-4Е пройшла всі випробування, була прийнята Військовим представництвом Міноборони та доставлена до Харкова, де їх встановили на бронетранспортери», – повідомив Мустафа Найєм, заступник генерального директора ДК «Укроборонпрому» з питань взаємодії з органами державної влади.

ПАТ «Завод «Маяк» є співвиконавцем контракту 2016 року з постачання БТР-4Е для переозброєння 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Маяк ожив і поставив п'ять кулеметів КТ7,62 для БТР-4

«Два роки завод не працював, його атакували рейдери і потроху розкрадали екс-керівники. Ми змінили на «Маяку» директора, з яким за 3 місяці стабілізували роботу, почали повертати майно і налагодили виробництво кулеметів за цим державним контрактом», – розповів Найєм.

Кулемет КТ-7,62 калібру 7,62х54 мм – танковий кулемет, призначений встановлення на бронетехніку, в якості допоміжного озброєння танків, на авіаційну та іншу військову техніку. Аналог радянського ПКТ, заявляється, що конструктори встановили на ствольній коробці планку Вівера і збільшили ресурс ствола до 25 тисяч пострілів.

Маяк ожив і поставив п'ять кулеметів КТ7,62 для БТР-4 Маяк ожив і поставив п'ять кулеметів КТ7,62 для БТР-4