Українcькі компанії модернізують індонезійські танки ПТ-76

Україна модернізує індонезійські танки ПТ-76

Легкі плавучі танки ПТ-76 для Корпусу морської піхоти Індонезії (Korps Marinir TNI Angkatan Laut) та інших країн азіатського регіону модернізують українські підприємства.

Масштабний проєкт реалізує ДК «Укрспецекспорт», повідомляє Defense Express.

Програма сприятиме розширенню присутності українського ВПК на світовому ринку, зазначив у коментарі Defense Express заступник гендиректора ДК «Укрспецекспорт» Юрій Шрамко: «Програма модернізації ПТ-76 є яскравим прикладом компетенції та надання продуктового рішення світового рівня, а також кооперації українських підприємств зі світовими виробниками, чим створює вагомий вклад у розширення присутності українського ОПК на світовому ринку».

Перший, пробний контракт передбачає модернізацію 40 машин. Надалі програма має стати національною та буде перевищувати 300 одиниць. Під час консультацій з українськими заводами було вирішено, що в рамках модернізації плавучий танк ПТ-76 отримає низку змін.

Україна модернізує індонезійські танки ПТ-76

Передусім буде проведена ремоторизація на двигуни Cummins VT400. Штатна трансмісія буде замінена на трансмісію Allison. Підвіску танка посилять 4-ма додатковими амортизаторами. ПТ-76 отримає автомат заряджання під 90-мм боєприпаси для гармат Cockerill Mk 3M-A2. Захист машини буде посилено завдяки оснащенню системою активного захисту «Заслон-Л».

На танк буде встановлено сучасну цифрову багатофункціональну систему прицілювання та керування озброєнням «Синтез», системи навігації «Базальт», додаткові радіостанції «Либідь К-2РБ» та системи внутрішнього зв’язку і комунікації АВЗК.

Ергономіка та умови життєдіяльності екіпажу будуть покращені шляхом оснащення машини сервоприладами керування (важелі керування танків замінять на рульове керування). Машина також отримає штатні установки водометних рушіїв.