Патрульний катер «Старобільськ» виконав бойові стрільби

Патрульний катер Старобільськ виконав бойові стрільби

Днями патрульний катер ВМСУ «Старобільськ» (P191) здійснив вихід у море та виконав низку навчально-бойових завдань – стрільби по морських, берегових та повітряних цілях.

Зокрема одним із них було виконання артилерійських стрільб з основного калібру катеру – автоматичної корабельної артилерійської системи М110, яка встановлена на лафет від артустановки Mk.38, що була демонтована у США перед передачею катеру Україні.

За легендою навчань екіпаж вів бій одиночного катера з кораблем умовного противника, здійснював прикриття висадки морського десанту та придушення нападу механізованого підрозділу ворога. У взаємодії з підрозділами морської авіації, екіпаж катеру також відпрацював відбиття повітряного нападу противника і вправлявся у веденні вогню по повітряним мішеням.

Патрульний катер Старобільськ виконав бойові стрільби

Окрім основних стрільб з артилерійської системи екіпажем було проведено низку навчань на самому катері. Зокрема, екіпаж катеру відбивав умовну атаку ворожих водолазів і диверсантів, залучивши до роботи швидкісний бортовий катер задля оперативного виявлення і знешкодження умовного противника, провів боротьбу за живучість, а також відпрацював рятувальні дії людини, що зазнала лиха.

По закінченню навчально-бойових вправ моряки отримали завдання на супроводження розвідувального корабля ВМСУ «Переяслав» (A512). Підійшовжи ближче, українські моряки виявили (і вже не вперше) російські військові кораблі в районі окупованих газових родовищ – патрульний катер ФСБ РФ «Изумруд» та ракетний катер ЧФ «Ивановец», а також російський військовий літак, який декілька разів заходив на бойовий курс над українським катером.