Контррозвідка затримала агента ФСБ що намагався викрасти документацію ПКР «Нептун»

Контррозвідка затримала агента ФСБ що намагався викрасти документацію ПКР Нептун

Контррозвідники СБУ попередили чергову спробу російських спецслужб отримати таємну інформацію про перспективні вітчизняні військові розробки у ракетобудівній галузі.

Правоохоронці затримали агента під час спроби передачі месенджером представникам ФСБ РФ секретної технічної документації щодо сучасного ракетного комплексу.

За даними слідства, у 2018 році мешканець Сєвєродонецька надав добровільну згоду представникам так званого «міністерства державної безпеки ЛНР», які діють на користь окупаційної адміністрації країни-агресора під контролем ФСБ РФ, на вчинення умисних діянь, спрямованих на шкоду обороноздатності України в період збройного конфлікту. Він налагодив контакти з військовослужбовцями ЗСУ, які мають доступ до інформації з грифом секретності «таємно», та за грошову винагороду в 400 доларів США запропонував їм надати документацію, що стосується розробки військового озброєння.

Сьогодні, 6 травня, його затримано за підозрою у вчиненні державної зради, під час фотографування документації та її пересилання ФСБ РФ. У рамках спецоперації шпигуну була надана несправжня документація. За виконання шпигунських дій затриманий загалом мав одержати 10 тисяч доларів США.

Контррозвідка затримала агента ФСБ що намагався викрасти документацію ПКР Нептун