Javelin JV випустила перші універсальні ракети FGM-148F

Javelin JV випустила перші універсальні ракети FGM-148F

Javelin Joint Venture, спільне підприємство Raytheon Technologies і Lockheed Martin, завершила виробництво першої партії універсальних керованих ракет Javelin F-Model (FGM-148F).

Про це повідомляє пресслужба компанії Lockheed Martin.

Ракета FGM-148F оснащена вдосконаленою багатоцільовою бойовою частиною, що включає заряд нового покоління розрахований на пробиття існуючої й перспективної броні, зокрема з динамічним захистом, та фрагментований стальний корпус для підвищення ефективності ураження живої сили та легкоброньованих цілей. Також нова модифікація має зменшену вагу.

«F-Model має універсальну боєголовку», – каже Девід Пантано, віце-президент спільного підприємства Javelin та програмний директор Lockheed Martin Javelin. «Ми допомагаємо підготувати бійців до будь-якого завдання, зменшуючи потребу в боєприпасах різного призначення».

«Джавелін» широко застосовувався в бойових діях в Афганістані та Іраку. ЗС США та союзники використовували Javelin більш ніж 5 тисях операціях з моменту прийняття на озброєння в 1996 році. Загалом випущено понад 45 000 ракет, очікується, що система перебуватиме на озброєні американських військових до 2050 року та буде постійно вдосконалюватись.

Окрім США ракетні комплекси Javelin мають на озброєнні: Франція, Тайвань, Йорданія, Катар, Туреччина, Литва, Чехія, Індонезія, Ірландія, Нова Зеландія, Норвегія, Оман, Україна, Грузія, Австралія, Естонія, Об'єднані Арабські Емірати та Велика Британія.

Javelin JV випустила перші універсальні ракети FGM-148F Виробництво FGM-148F Javelin. Фото: Lockheed Martin