Пуски ракет Х-29 модернізованим МіГ-29МУ2 (ВІДЕО)

Пуски ракет Х-29 модернізованим літаком МіГ-29МУ2 (ВІДЕО)

Тривають випробування модернізованого винищувача МіГ-29МУ2, основною особливістю якого є можливість застосування керованих авіаційних засобів ураження класу «повітря-земля» (ракети Х-29, кореговані авіабомби КАБ-500).

Відео пусків Х-29Т оприлюднила сьогодні у Facebook Організація волинських авіалюбителів.

Дані пуски виконували сьогодні зранку по наземним учбовим цілям на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі. Самі пуски відбувались у небі над с. Черськ у Маневицькому районі, яке межує з полігоном і в якому проживає активіст Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ✈️" Taras Nazaruk, який і зняв на відео ці унікальні моменти.

На даному відео, знятому Тарасом, видно, як пара легких фронтових винищувачів МіГ-29, у якій ведучим є модернізований легкий фронтовий винищувач МіГ-29МУ2, робить два захода на ціль. Під час першого захода ведучий виконує пуск ракети Х-29Т з точки підвіски під лівою консоллю крила, а під час другого захода – з точки підвіски під правою консоллю крила.

При цьому ведений літак, який під час першого пуску іде в лівому пелензі від ведучого, а під час другого – в правому пелензі, імовірно є навчально-бойовим винищувачем МіГ-29УБ (двомісна навчально-бойова модифікація, так звана "спарка"), із задньої кабіни якого відеооператор здійснює відеозйомку обох пусків. Отже, маємо надію на те, що по завершенню даних випробувань офіційні військові джерела інформації викладуть у відкритий доступ ефектне відео з даними пусками, зняте в повітрі з кабіни літака.