28 бригада отримала персональний прапор

Автор: Андрій Шинко
28 бригада отримала персональний прапор

28-а окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового походу отримала почесний прапор, центральним елементом якого є Залізний хрест за зимовий похід і бої – одна з нагород часів української визвольної війни 1917-1921 років та єдина бойова відзнака Армії УНР.

Зауважимо, що зображення Залізного хреста також міститься на нарукавній емблемі частини, яка у серпні 2019-го отримала найменування «імені Лицарів Зимового походу».

28 бригада отримала персональний прапор

Наразі почесний прапор (хоругва) не має офіційного статусу, проте планувалось, що подібні прапори отримуватимуть усі військові частини, яким присвоєні почесні найменування, в якості відомчої нагороди. Першу Почесну Хоругву з символікою національно-визвольної боротьби, у травні 2018 року, отримала 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр».

Почесний прапор 93 окремої механізованої бригади Холодний ЯР Почесний прапор 93 омбр Холодний ЯР
Почесний почесний прапор холодноярської бригади ЗСУ Почесна хоругва бригади Холодний Яр ЗСУ

Пізніше персональні прапори отримали 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила та 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців та деякі інші бригади.

Почесний прапор 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ

Виготовлені всі чотири згадані прапори приватною майстернею Морячок™ (Moryachok Manufaktur), яка також виготовила нові погони для військовослужбовців Почесної варти ЗСУ, які були продемонстровані на військовому параді з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності, 24 серпня 2018 року.

фото погонів роти почесної варти

Всі фото: ТМ Moryachok Manufaktur