Rheinmetall отримав контракт Бундесверу на 4000 вантажівок

Rheinmetall отримав контракт Бундесверу на 4000 вантажівок

Rheinmetall отримав ще одне велике замовлення від Бундесверу на транспортні засоби, протягом 2021-2027 років концерн поставить 4 тисячі вантажівок вартістю 2 млрд євро.

Федеральне управління Бундесверу з обладнання, інформаційних технологій і технічної підтримки (BAAINBw) уклало рамковий контракт з військовим автомобільним підрозділом концерну – компанією Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) на поставку до 4000 вантажних транспортних систем, при цьому багато з них будуть оснащені броньованими кабінами водіїв.

Для початку компанія поставить партію з 540 транспортних засобів, вартістю близько 348 мільйонів євро (включно з ПДВ), які вже законтрактовані. З цих 540 машин 230 будуть у захищеному варіанті. Поставка розпочнеться на початку наступного року.

Rheinmetall отримав контракт Бундесверу на 4000 вантажівок

На відміну від незахищених транспортних засобів (UTF), які також постачається RMMV, броньовані вантажівки HX (High mobility truck system) 8x8 розгорнуть переважно в тих оперативних зонах, де, вони будуть використовуватися для перевезення боєприпасів до передових бойових частин, наприклад артилерійських батарей.

Стандартна комплектація включає гаковий навантажувач компанії Hiab, який дозволяє швидко піднімати та встановлювати вантажні платформи. Крім того, на транспорті можна розмістити змінну платформу або контейнер через стандартизовані 20-футові інтерфейси ISO.

Rheinmetall отримав контракт Бундесверу на 4000 вантажівок

Ідентичний інтерфейс оператора та висока ступінь уніфікації з сімейством транспортних засобів UTF полегшує навчання, обслуговування та логістику. Завдяки значному скороченню часу на підготовку членів екіпажу та технічного персоналу, а також уніфікації запчастин та інструментів, повна готовність нових машин може бути досягнута швидше ніж заплановано – разом із більшою економічною ефективністю як для органів закупівель, так і для користувачів.

Нагадаємо, що 5 липня 2017 року був підписаний інший рамковий договір на поставку німецькій армії протягом семи років 2 271 машини сімейства HX. В якості першого кроку одразу було замовлено 558 вантажних автомобілів. Наступні замовлення на 252 вантажівок відбулося у травні 2019 року, на 60 – у листопаді 2019 року та ще на 1000 машин у січні 2020 року.