Очаківські «морські котики» пролетіли на парашутах 15 км та десантувались у тил ворога (ВІДЕО)

Очаківські морські котики пролетіли на парашутах 15 км та десантувались в тил ворога

У ході навчань, операторами 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого було відпрацьовано вивід у тил противника повітряним шляхом за допомогою парашутних систем типу «Крило».

«Оператори Сил спеціальних операцій відпрацьовували вивід групи в умовний тил противника способом HAHO (High Altitude High Opening) з висоти 4 кілометри, після чого на парашутних системах зі зброєю, засобами захисту та спорядженням пролетіли 15 кілометрів», – повідомляє пресслужба центру.

Зазначається, що в 73-му морському центрі спеціального призначення постійно проводяться навчання по виводу груп на великі дистанції, і 15 кілометрів не є кінцевою метою, оператори центру готуються до польотів на 20 та 30 кілометрів.

Під час польоту, для підтримання зв'язку між операторами в повітрі та для координації дій, використовуються радіостанції. Даний спосіб дозволяє приховано виводити розвідників в тил противника з повним екіпіруванням для подальшого виконання завдань в тилу ворога.