У Дніпрі рятують важкопораненого в районі ООС сапера

У Дніпрі рятують важкопораненого в  районі ООС сапера

19 червня до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. І. Мечникова надійшло троє бійців з мінно-вибуховими пораненнями, найважчих поранень зазнав 25-річний сапер Роман...

Про перебіг їхнього лікування та порятунок Романа головний лікар Сергій Риженко розповів АрміяInform. За його словами, минулі вихідні для персоналу закладу видалися важкими.

— Всі провідні медики лікарні Мечникова на вихідні були на роботі, – зазначив Сергій Анатолійович. – 19 червня до нас надійшло троє бійців з мінно-вибуховими пораненнями. Їм надавали допомогу: обробляли рани, проводили діагностику. Згодом двох воїнів для подальшого лікування перевели до військового госпіталю. Найважчих поранень зазнав 25-річний сапер Роман. Він родом із Донецької області. Пацієнт надійшов з важким опіком обличчя, пораненнями рук та ніг. Він у тяжкому стані перебуває у відділенні політравми лікарні Мечникова. Нині воїну надають кваліфіковану медичну допомогу. Є добра позитивна динаміка, але в хлопця дуже обпечене обличчя. Нашим офтальмологам доведеться зробити йому низку операцій з порятунку зору. Сподіваємося, він обов’язково збереже частину зору. Це дуже важливо, бо інвалідність по зору – одна з найважчих.

У Дніпрі рятують важкопораненого в  районі ООС сапера

Сам Роман притомний, може розмовляти й тримається мужньо. Молодий сержант захищає Україну від російської агресії з 2014 року. На його рахунку тисячі знешкоджених ворожих боєприпасів. Кореспондентові АрміяInform чоловік розповів, що того дня вони у складі групи військовиків проводили інженерну дорозвідку місцевості в районі проведення ООС.

— Під час виконання завдання натрапили на мінне поле противника, – розповів Роман. – Ми підозрювали, що саме в тому місці можуть бути міни, тому одразу приступили до роботи. Я виявив протипіхотну міну. Через твердість ґрунту, щільність та глибину надсадженості мін вдалося витягнути одну з них. Проте, як виявилося, інша міна «сиділа» ще глибше. Виходить, що ймовірно я мав підколупнути під міну, але так сталося, що врізався в неї. Пролунав вибух…

За словами сержанта, протипіхотні міни, що сіють горе на українській землі, вироблені в Російській Федерації.

— Це відомий факт, – каже сапер. – Міни, які підступно встановлюють окупанти, заборонені міжнародними конвенціями.