ДБР підозрює командира частини що виводив техніку з окупованого Криму в її втраті

вивід техніки з окупованого Криму

ДБР повідомило про підозру колишньому командиру однієї з військових частин Збройних Сил України, якій свого часу забезпечував виведення військової техніки з окупованого Криму.

Про це повідомляє видання «Факти».

За даними слідства, підполковник Б., який на момент вчинення злочину займав посаду командира військової частини, підозрюється у недбалому ставленні до військової служби з жовтня 2015 року по травень 2016 року, що спричинило тяжкі наслідки у виді нестачі 17 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки, ринковою вартістю майже 1,2 млн гривень (тобто у середньому по 70,5 тис грн за одиницю).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Миколаїв. Процесуальне керівництво – військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України.

У разі доведення вини, військовому, який наразі проходить службу на посаді начальника командного пункту – заступника начальника штабу з бойового управління однієї з військових частин, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років (ст. 425 ККУ).

Нагадаємо, що із запланованих для виведення з окупованого Криму 7170 одиниць озброєння і техніки у 2014 році вдалося вивести 3502 одиниці. Про це в блозі сайту «Обозреватель» повідомив колишній заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Сенченко.

вивід техніки з окупованого Криму Автомобільна техніка, призначена для відправки в Україну, червень 2014 р

За його інформацією, з квітня по червень вивели 63 літакм та 29 гелікоптерів; 35 кораблів і суден; 120 одиниць ракетно-артилерійського озброєння; 128 одиниць бронетехніки, зокрема всі танки; 1788 одиниць автомобільної техніки; 1339 одиниць техніки зв'язку, оперативного забезпечення і тилу, а також 768 тонн різного військового майна.

вивід техніки з окупованого Криму Винищувачі МіГ-29 204-ї бригади тактичної авіації. Крим, 2018 рік