Міноборони спростовує «домисли щодо зміни форми ЗСУ»

Міноборони спростовує домисли щодо зміни форми ЗСУ

Міністерство оборони заперечує інформацію щодо бажання змінити знаки розрізнення (зірки на погонах) військових Збройних Сил України, яка набула розголосу учора після публікації на facebook-сторінці журналіста Віталія Гайдукевича.

З відповідною заявою виступила речниця Міністерства оборони України Світлана Павловська.

Далі пряма мова.

Вчора у дописі одного журналіста з'явилася інформація начебто про рішення керівництва Міністерства оборони України змінювати елементи військової символіки в однострої військовослужбовців ЗС. Жодним чином це не відповідає дійсності. Більш того, ця відверто неправдива інформація стала інструментом маніпуляцій з громадською думкою.

Читати також:Керівництву МОУ не подобаються погони військових ЗСУ

Робота над формою та символікою у Збройних Силах України почалася ще з моменту набуття незалежності та прийняття Україною курсу вступу до НАТО. Сьогодні продовжується формування основ мілітарної культури особового складу ЗС України, створення єдиних підходів розробки, впровадження використання декоративно-інформаційних елементів оздоблення однострою військовослужбовців ЗС України.

Даний вид діяльності передбачає взаємодію відповідних структур в Міністерстві оборони та представників наукового мистецького середовища. Адже йдеться про наукове обґрунтування колористики, символіки, геометрії у розташуванні елементів символічного зображення. Більш того, обов’язковим є історичний аспект у формуванні елементів військової символіки.

Днями консультації з нашими постійними експертами проводились з питання щодо внесення змін до правил носіння військового однострою. Один з учасників по-своєму інтерпретував цей захід, що й призвело до появи згаданого допису. Звертаємось до авторів з проханням не використовувати, м'яко кажучи, неправдиву інформацію, а оперувати реальними фактами та користуватися першоджерелами. Адже йдеться не лише про журналістську етику, ми говоримо про зневажливе ставлення до громадян України, які є споживачами даної інформації.