Майже 38 тисяч азербайджанців записалися до армії на тлі конфлікту з Вірменією

Майже 38 тисяч азербайджанців записалися до армії на тлі конфлікту з Вірменією

На тлі ескалації прикордонного конфлікту з Вірменією, що розпочалась 12 липня, до збройних сил Азербайджанської Республіки записалися майже 38 тисяч добровольців.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву азербайджанської Державної служби з питань мобілізації та призову на військову службу.

В Азербайджані майже 38 тисяч громадян виявили бажання добровільно служити в армії, звернулися до апарату Держслужби з питань мобілізації та призову на військову службу в електронному порядку, а також до місцевих управлінь, відділів та підрозділів Служби та були зареєстровані за відповідною формою

Нагадаємо, що 12 липня Міністерство оборони Азербайджану повідомило про спробу підрозділів вірменської армії атакувати позиції азербайджанських сил на Товузькому напрямі державного кордону із залученням артилерії.

Внаслідок боїв, що тривали в ніч проти 13 липня, загинуло четверо азербайджанських військових, ще четверо було поранено.

Зі свого боку Міністерство оборони Вірменії заявила, що ситуація на кордоні загострилася після спроби прориву з боку Азербайджану. За інформацією вірменських військових, двоє поліцейських та троє військовослужбовців отримали легкі ушкодження.

На третій день сутичок, 14 липня, пресслужби оборонних відомств Азербайджану та Вірменії повідомили про загибель семи азербайджанських військових, включно з генералом, і чотирьох вірменських військовослужбовців.

У середу, 15 липня, пресслужби повідомили про стабілізацію ситуації.