Міноборони хоче ПТРК «Корсар» з тепловізором

Міноборони хоче ПТРК Корсар з тепловізором

Нове керівництво Міністерства оборони поставило завдання негайно прийняти на озброєння ракетний комплекс «Корсар» з тепловізором, що забезпечить його бойове застосування вночі.

Про це повідомив генеральний конструктор – генеральний директор державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» Олег Коростельов, в інтерв'ю Security Talks.

Замовник розуміє, що зараз основна бойова характеристика – це стрільба вночі. І нове керівництво Міністерства оборони поставило завдання негайно прийняти на озброєння «Корсар» з тепловізором. Що ми й провели недавно – так звані типові випробування

У КБ «Луч» триває робота над своїм тепловізором, проте зараз, за словами генерального конструктора, простіше придбати недорогий тепловізор. «Не забувайте – «Корсар» це 2,5 кілометрів, зараз ринок викидає багато болометричних, тобто неохолоджуваних, тепловізорів, які працюють приблизно на таку відстань», – зауважив Коростельов. «І не погано працюють. Ми знаходимо виробників, які по скоромній ціні продають такий тепловізор, пристосовуємо його. Потім виробник погоджується виробляти його саме у такому конструктиві, та з таким програмним забезпеченням. І ми з ним працюємо».