У Миколаєві відкрили школу морського піхотинця

Автор: Іван Чигринський
У Миколаєві відкрили школу морського піхотинця

На базі 198-го навчального центру Військово-Морських Сил ЗС України розпочала своє формування Школа морського піхотинця, повідомляє пресслужба морської піхоти.

В урочистій церемонії відкриття нового підрозділу навчального центру взяли участь командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа та командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль.

«Створення Школи морського піхотинця є черговим кроком на шляху розбудови професійної національної морської піхоти та флоту», – підкреслив Олексій Неїжпапа.

Також він наголосив на тому, що завдання Школи полягає у підготовці морських піхотинців за стандартами НАТО, які готові йти у бій та перемагати.

Повідомляється, що начальником Школи морської піхоти було призначено досвідченого бойового офіцера, морського піхотинця Ігоря Куцара, якому під час урочистостей командувач ВМС ЗС України вручив чергове військове звання підполковник.

У Миколаєві відкрили школу морського піхотинця

Навчання у Школі морського піхотинця триватиме трохи більше ніж три місяців за модульним принципом. Дисципліни різні: топографія, тактика, психологія, вогнева підготовка тощо. Найбільш інтенсивні заняття проходитимуть з фізичної, морської, повітрянодесантної підготовки, розвідувальної підготовки, виживання та протидії саморобним вибуховим засобам.

Після завершення навчання кожен морпіх володітиме всіма видами стрілецької зброї, вмітиме керувати всіма видами техніки, яка стоїть на озброєнні у підрозділах морської піхоти.

Під час навчання військовослужбовці здійснюватимуть перший ознайомчий стрибок з парашутом, перехід морем, і як кінцевий іспит – через подолання психологічної смуги отримають право проголосити клятву морського піхотинця.