Офіцер львівської академії вимагав у курсанта 1200 доларів

Офіцер львівської академії вимагав з курсанта 1200 доларів

У Львові на хабарі затримали офіцера Національної академії сухопутних військ. За 1200 доларів капітан обіцяв сприяти розподілу курсанта на офіцерську посаду у ЗС України.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Правоохоронці встановили, що капітан пообіцяв курсанту академії працевлаштувати його до Збройних Сил України, але за умови надання йому 1200 доларів США «винагороди». У вівторок, 21 липня, у Львові неподалік навчального закладу правоохоронці затримали офіцера під час одержання неправомірної вигоди. З місця затримання вилучили 1200 доларів.

Наразі зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що десять днів тому було затримано одного з заступників начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна за вимагання та отримання 5000 доларів за сприяння у здачі вступних іспитів та зарахування абітурієнта до навчального закладу.